esmaspäev, 27. aprill 2009

Õpime jumalateks.


Söön soojas kevadõhus meega saia. Tuli meelde, kuidas kursakaaslased aina rohkem räägivad inimese mõttejõul tervenemisest ja "heast energiast." Väike joogavaimsus ja eneseülistus. Mida Little-Church-Girl selle peale mõtleb?

Mõtlesin, et Jumal on maailma hirmus targasti loonud. Kõik seadused ja paratamatused on juba enne inimest paika pandud. Kui õun kukub, siis ta kukub. Ja inimene, oma jumalanäolisuses, proovib aastatuhandetega Isa toimetusest aru saada. Uuris ja uuris, kuni õun pähe kukkus.

Imelik on see, et kui avastatakse sündimise ime ja muudetakse see uueks "katseklaasi-tehnikaks", tahetakse plagiaadina õige autori nimi maha kustutada ja ennast asemele panna. Pisikesed jumalakesed - Meistri õpipoisid, kes ei tea küll täpselt, kuidas elu tekib ja mis on see secret ingredient, aga on osavad jäljendamises.

Äkki on sama ka tervenemistega? Jumal on loonud usu, psühholoogia, neurotransmitterid ja kõik muud vidinad, mis muudavad inimese sügavaks. Jumal on loonud võimaluse saada terveks usu läbi - naine, kes puudutas Jeesuse kuube, sai terveks enne, kui Jeesus jõudis midagi öelda. Inimlapsed on proovinud võtta järjekordse tehnika jättes kõrvale autori. Ja pole parata, tehnika tihtipeale toimib, kui Looja ta sellisena juba algusest peale loonud on.

Kuidagi väga poolik. Ma tahan Meistrit, mitte edevaid õpipoisse.

3 kommentaari: